Over

In 1985 ben ik geboren in een klein dorpje in Oost-Nederland. Tijdens mijn jeugd was ik vaak buiten in de bossen te vinden, waarbij ik altijd een mes op zak had; ik heb altijd al interesse gehad in Bushcraft. Ik houd van de natuur en alles wat daarmee te maken heeft. In mijn vrije tijd ga ik graag vliegvissen, boogschieten en lopen in bossen op zoek naar bruikbare materialen voor het maken van Scandinavische producten, een uit de hand gelopen hobby.

Tijdens een vakantie in Zweden heb ik eens een lemmet gekocht. Het idee om zelf een ‘mooi’ handvat voor dit mes te maken is de aanleiding geweest voor het maken van messen, want ik wil steeds betere en mooiere creaties blijven maken. Het liefst maak ik handvatten van exclusieve natuurlijke materialen.

Na een wandeling in de bossen van Zweden haalde ik, zoals ik dat ook in Nederland zou doen, mijn mes van mijn broek voordat ik een winkel binnen ging. Het viel me op dat een groot deel van de bezoekers dit niet had gedaan, wat ik leuk vond om te zien. Voor mij zijn messen ook gebruiksvoorwerpen en vind ik het jammer dat de associatie in Nederland vaak niet meer zo is en messen worden gezien als wapens.