Over

Het begin van messen maken

In 1985 ben ik geboren in een klein dorpje in Oost-Nederland. Tijdens mijn jeugd was ik vaak buiten in de bossen te vinden, waarbij ik altijd een mes op zak had. Ik houd van de natuur en alles wat daarmee te maken heeft.  Na een vakantie in Zweden was mijn interesse voor Scandinavische messen gewekt. Het was 2008 dat ik mijn eerste mes maakte en dit het begin was van een nieuwe hobby. In mijn vrije tijd ging ik graag vliegvissen, boogschieten en lopen in bossen op zoek naar bruikbare materialen voor het maken van Scandinavische producten. Een aantal jaren later zat al mijn vrije tijd in de handgemaakte messen en kreeg ik steeds vaker de vraag of ik een mes wou verkopen. Dit bleek het begin van Skandi Knivar te zijn, ik begon met het verkopen van messen op beurzen en starte mijn website.

 

Skandi Camp in Zweden

Daarna is er veel gebeurd en veranderd. Sinds 2016 woon ik samen met mijn gezin in midden Zweden en zijn wij het vakantieverblijf Skandi Camp begonnen. Dit bleek voor ons de beste keus zijn geweest, de rust, natuur en ruimte van dit land geeft ons de vrijheid die we zochten in ons leven. De verschillende seizoenen en vooral de winters met een dik pak sneeuw geven ons de mogelijkheden om buiten te genieten van wat de natuur ons biedt.
Wij hebben diverse accommodaties die wij verhuren, waaronder een prachtige groepsaccommodatie voor maximaal 18 personen. Deze groepsaccommodatie is geschikt voor o.a. families, vriendengroepen of bedrijfsuitjes. Daarnaast bieden we vele outdoor activiteiten aan het gehele jaar door. Mocht je interesse zijn gewekt, neem dan eens een kijkje op onze website www.skandicamp.com. Bekijk onderstaand filmpje over ons leven in Zweden.

 

Professioneel handgemaakt mes

In de tussentijd is Skandi Knivar een uit de hand gelopen hobby geworden en uitgegroeid tot professioneel werk. Inmiddels maak ik niet alleen Scandinavische messen maar ook jachtmessen of messen voor andere doeleinden. Wekelijks ontvang ik mailtjes van klanten die hun eigen mes willen samenstellen naar eigen wens. Door middel van telefonisch contact en/of mail contact ontwerp ik een tekening en bespreken we de materiaal keuze voor het mes. Tijdens de ontwikkeling van het mes wordt er contact met de klant gehouden. Wanneer het mes klaar is, wordt deze zorgvuldig verpakt en verstuurd naar de klant. Daarnaast zorg ik dat ik een voorraad messen heb voor onze vakantiegangers, zo worden er elke zomer heel wat messen verkocht bij mij aan huis in Zweden. Tevens is het mogelijk om bij ons je vakantie te vieren in Zweden en tegelijkertijd je mes samen te stellen. Hierbij kun je je eigen materialen uitzoeken en kan ik een begin maken aan het mes. Naderhand zal ik het mes afmaken en na sturen.